Mast-o-Khiar (yoghurt met komkommer)

Hello Beauties!

Mast o giar/Khiar is een eenvoudige traditioneel Perzisch bijgerecht. Ook als dipsaus is dit bijgerecht erg populair. Door zelf je favourite kruiden toe te voegen, bijvoorbeeld verse of gedroogde dille, peterselie of dragon, geef je het je eigen touch en kun je veel variaties maken.

Ingrediënten voor Mast-o-Khiar

De ingrediënten (voor 4 personen) zijn:

  • 4 kopjes yoghurt (ik gebruik altijd een magere yoghurt);
  • 1 komkommer, geschild en geraspt (of in blokjes gesneden) Let op: gebruik niet de fijne kant van de rasper, anders komt er teveel komkommer sap vrij en wordt je mast o khiar erg waterig;
  • 2 theelepels gedroogde munt (als je verse hebt is ook uitstekend, wel goed klein hakken) of oregano bladeren of gedroogde tijm en/of gedroogde basilicum (optioneel)
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder of één teentje geperste knoflook (optioneel);
  • Zout en zwarte peper naar smaak.

In een kom mix je de yoghurt, geraspte komkommer, gedroogde munt, gedroogde oregano blaadjes, gedroogde basilicum, knoflookpoeder, zout en zwarte peper.

Meng ze goed doorelkaar en klaar!!!

Tip: laat het minstens 30 minuten voor het serveren in de koelkast staan.

Laat me weten of het gesmaakt heeft  :)

 

Tags: ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie