DIY: 5 wereld remedies tegen menstruatiepijn

Hello Beauties!

DSC02540Als er één ding is wat wij vrouwen over de hele wereld met elkaar gemeen hebben, dan is het wel de natuurlijke lijdensweg van menstruatiekrampen! Zo’n 70% van de menstruerende vrouwen in Nederland heeft in meerdere of mindere
mate last van pijn tijdens de menstruatie. Bij de ene vrouw duren de klachten
een paar uur, bij de andere vrouw enkele dagen. De meest bekende pijn is buikpijn, en wij meiden weten ook dat die buikpijn heel anders voelt dan ‘gewone’ buikpijn als je niet ongesteld bent. Andere klachten zijn rugpijn, nekpijn, hoofdpijn of je gewoon helemaal lusteloos en down voelen. Hier is helaas geen behandeling tegen, maar je kan het wel wat verlichten… Hier heb ik een top 5 van theeën voor jullie, wat ik zelf uitgeprobeerd heb en reuze enthousiast over ben.

 

Chinese Gember thee

Heb je wel eens afgevraagd, waarom ze bij de Chinese winkels altijd heel veel gember thee hebben? Voornamelijk hiervoor 😉 Giet een kop kokend water over een eetlepel vers geraspte gember. Laat de gember voor ten minste 5 minuten intrekken en drinken het als thee op. Echt een aanrader!

Mexicaans gedroogde oregano thee

Plaats een eetlepel gedroogde oregano in een theebolletje. Giet een kop kokend water over de oregano en laat het 5 minuten intrekken. Verwijder de thee bal en drink de thee terwijl het nog warm is. Herhaal indien de menstruatie krampen aanhouden.

Zuid-Amerikaanse Kamille thee

Giet een kop kokend water in een theebolletje verse kamille bloemen (of een halve eetlepel gedroogde kamille) en laat het gedurende 5 minuten intrekken. Zeef de bloemen of theebolletje uit, voeg wat honing en citroen (naar smaak) en drinkze. Voila!

Guyanese Gember & kruidnagel thee

Doe 2 theelepels gemberpoeder of vers geraspte gember, 5 hele kruidnagels en een kopje water in een pan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen. Zeef en drink het gedurende dag.

Indiase kaneel thee

Kaneel bezit verbazingwekkende Ontstekingsremmende en krampstillende eigenschappen die de intensiteit van de menstruele krampen kunnen verminderen. Voeg een kaneelstokje of kaneelpoeder toe aan je thee. Dit werkt echt … zo goed, in feite, dat het mijn favoriete middel is tegen mijn menstruele krampen!

Wat is jouw snelle, natuurlijke aanpak tegen menstruatiepijn?

Did you like this? Share it:xoxoniusha

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fblike style=”standard” float=”left” showfaces=”true” width=”450″ verb=”like” font=”verdana”][divider_flat]

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • No products in the cart.